Снимка: БГНЕС
fallback
Изборният щаб на президента Доналд Тръмп и Републиканската партия в Джорджия са подали жалба срещу преброяването на гласовете в щата по време на президентските избори, предаде Асошиейтед прес. Преброяването в Мичиган и Пенсилвания също беше оспорено по-рано през деня.
 
От екипа на Тръмп твърдят, че в окръг Чатъм, в Джорджия, наблюдател от Републиканската партия е видял как преброител смесва необработени дистанционно подадени бюлетини от задна стая с вече обработени, които чакат да се преброят. Бюлетините в Джорджия трябва да бъдат подадени най-късно до 19 ч. местно време в изборния ден, иначе няма да бъдат признати за валидни.
Oще по темата
 
Десетки привърженици на Тръмп излязоха на демонстрация в преброителен център в Детройт с лозунги "Спрете вота!". Това стана, малко след като Асошиейтед прес обяви кандидата на демократите Джо Байдън за победител в Мичиган.
 
Щабът на Тръмп подаде съдебен иск в щата Мичигън за спиране на преброяването с твърдението, че на негови наблюдатели не е бил осигурен достъп. Главният прокурор на Мичиган Дейна Несъл, която е от демократите, категорично отхвърли обвиненията. Тя твърди, че на обществеността е бил осигурен достъп до преброителните центрове, като същевременно има строга система за контрол и проверка на процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Тръмп е любимецът на селя нду рите и про ста ците в САЩ.Както и Тулупа е любимец на родните такива.Про стите винаги са не свиждали образованите.

27

V

преди 3 години

Щом медиите казват че нещата са на кантар значи Бай Дан печели с поне 10 % разлика.Гледаш медиите и значи е обратното на това което казват :)

26

Анонимен

преди 3 години

Абе Тръмп, ако бяхте цанили Цветан Цветанов, само срещу 2 апартамента в София щяхте да спечелите убедително във всички щати.

fallback