fallback

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Уисконсин, което му носи 10 електора в органа, който избира официално държавния глава, предадоха Асошиейтед прес и CNN

С това Байдън има общо 248 електора, а опонентът му Доналд Тръмп остава с 214 електора. За избирането на президент са нужни 270 електора.

Oще по темата
Преди 4 години Тръмп спечели в Уисконсин с по-малко от 23 000 гласа, припомня БТА.

Сега според прогнозите на АП и CNN Байдън печели с малка преднина. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат. По-късно днес се очаква екипът на досегашния президент да даде и пресконференция.

Остават все още неясни резултатите в щатите Пенсилвания, Мичиган, Джорджия, Северна Каролина, Невада и Аляска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Американ

преди 3 години

До последно 60:Взъщност няма 264 вота. Това е прогноза в която са включени много оспорвани щати, които дават 32 вота. Иначе се надяваме Тръмп да спечели.

49

Американ

преди 3 години

До Анонимен 61:Всъщност цял ден биденовците пискат как очаквали граманда победа, а то сега висяли на кантар и нищо не се знаело. Дай Боже Тръмп да спечели!

48

Анонимен

преди 3 години

Смешните фенчета на тръмпи ,как реват на умряло. Хахахаххахаха кеф... никъде в света партия с соц/консерватори мислине неможе да се задържи.

fallback