Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Петимата избиратели в Диксвил Ноч, селце с 12 жители в североизточната част на САЩ, символично откриха изборния ден в полунощ, като гласуваха единодушно за демократа Джо Байдън, съобщи Франс прес.

Селцето, разположено в горите на щата Ню Хемпшир, до границата с Канада, изпълнява тази традиция от 1960 г., за което е получило титлата "Първо в страната".

Oще по темата

Освен съседното село Милсфилд, което също гласува в полунощ, повечето избирателни секции в източната част на страната ще отворят в 06.00 часа местно време /11.00 по Гринуич/ или в 07.00 часа местно време /12.00 по Гринуич/. Третото селце в района, което следваше същата традиция, анулира полунощния вот поради коронавирусната пандемия.

Гласуването в Диксвил Ноч отне няколко минути, колкото и преброяването на гласовете и обявяването на резултатите: пет гласа за Байдън, нито един за президента републиканец Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Щерю

преди 3 години

Левите по света искат войни, мизерия и бедствия за да ни пробутат най- накрая еврейския си месия - Антихриста...

18

Медик

преди 3 години

Чудя се демократите що не изпратиха един млад труп да спори с Тръмп?!Пак щеше да е труп,но поне щеше да бъде млад и симпатичен!Когато го гледам тоя Джо имам чувството,че ми замръзва мозъка и почвам да мисля бавно и трудно!!Трябва да са луди американците да изберът този Алцхаймер!!Хрумването на демократите е като хрумването на Бойко със Цецка Цачева!!Предопределена загуба!!

17

Анонимен

преди 3 години

Напълно нормално. Гласуващите за Тръмп ходят на работа. Не могат да висят по нощите пред секции за гласуване.

fallback