fallback

Три дни преди изборите в Съединените американски щати, 90 милиона души вече упражниха правото си на глас. Американци у нас също го направиха.

Битката между двата лагера на републиканците и демократите се разиграва не само на територията на Щатите, но и у нас. От София за демократа Джо Байдън пътува гласът на Марша Фостър. Тя и съпругът ѝ, британец, живеят тук от повече от 7 години. Марша, родом от ключовия за този вот щат Северна Каролина, споделя, че Байдън зачита различните.

Oще по темата
"Гласувах за президент, който ще слуша експертите по теми като климатичните промени и Ковид-19. Гласувах за президент, за когото здравеопазването е приоритет, както и да има силна образователна система за всички американци", казва тя.

Но и лагерът на републиканците има своите поддръжници у нас. Лев Алишаев живее в България от три години. Има бизнес тук и това е причината да симпатизира на Доналд Тръмп. Въпреки че няма да може да гласува за него.

"Вижте, аз съм бизнесмен и затова подкрепям Тръмп. Той е бизнесмен и разбира бизнеса", казва Лев.  

Въпреки, че е във Варна, а не в Ню Йорк - Лев твърдо смята, че от това кой ще спечели на изборите на 3 ноември ще зависи бъдещето му. А анализаторите отчитат най-високата избирателна активност в САЩ от четвърт век насам. Там изборният процес започна преди два месеца с вот по пощата. През американското посолство в София пък много американци са решили да пратят гласа си.

Изборният процес започна от важния щат Северна Каролина. А гласуването по пощата е безпрецедентно в условията на коронакризата. Самият Тръмп пък неведнъж заяви, че така демократите ще се опитат да фалшифицират вота.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

До 45

преди 3 години

Неграмотнико, Аденауер беше избран за канцлер на ГФР на 73 години и беше такъв два мандата по 7 години до своята 87 годишнина! Той възроди Германия, а ти си просто неграмотен ***!

40

Анонимен

преди 3 години

BLM (Baiden Laptop Maters)

39

анонимен

преди 3 години

Американците са ****ОТИ!Такава огромна държава да се управлява от такива упорити старчета! Толкова ли нямаше по-млади и енергични кандидати за президент?! Срамота!!! Нямам нищо против възрастните хора, но Тръмп и Байдън трябва да си гледат старините!

fallback