Снимка: БГНЕС
fallback
Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в САЩ доближават 7,1 милиона, а над 204 хиляди души са починали, предаде "Ройтерс", като се позова на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.
 
Американската федерална агенция съобщи за повече от 36 хиляди регистрирани новозаразени и 295 починали за 24-часовия период до 16 ч. източноамериканско време (23 ч. българско) вчера.
 
САЩ е държавата, която е най-тежко засегнатата от пандемията. Нарежда се на първо място в света по брой заразени и починали.
 
"Съвсем не сме близо до края на епидемията", каза директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд.
 
Тази негова прогноза противоречи на оптимистичната картина с коронавируса в Съединените щати, която президентът Доналд Тръмп представя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен "Но Тръмп е велиук и ще пребори Covid-19 обаче след като бъде преизбран!"Всъщност да. Ако решат, че повече пандемия няма, ще почнат да слагат други причини за смърт на починалите.

15

Анонимен

преди 3 години

В началото на епидемията държавите в Западна европа бяха далеч напред пред останалия свят по брой починали на човек от населението. В последните месеци сред тях се наредиха и държави от Северна и Южна Америка като САЩ, Бразилия, Перу, Чили, Еквадор, Мексико, Боливия, които изпревариха даже Швеция с нейната огромна смъртност от този вирус. Швеция има 581 починали на 1 милион население, а САЩ имат 633 починали на 1 милион население. За сравнение България днес е с 116 починали на 1 милион население

14

Анонимен

преди 3 години

В Европа процентът на починалите от приключените случаи (починали плюс възстановили се) е 8,12%, а в САЩ е 4,35%. Това обаче е следствие на голямата смъртност през март и април в Европа, а от заразилите се в последните 3 месеца, процентът на починалите е по-малък - между 4% и 6%. В България този процент е 5,33% към този момент.

fallback