Снимка: БГНЕС
fallback

Китайското министерство на търговията заяви днес, че е "решително" против американската забрана да се свалят мобилните приложения ТикТок (TikTok) и УиЧат (WeChat) на американска територия от утре, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Ако САЩ не поправят грешките си, Китай ще вземе необходимите мерки за гарантиране на легитимните интереси на китайските компании, посочва ведомството без да уточни какви действия смята да предприеме.

Приложението за споделяне на кратки видеа ТикТок поиска от американски съд да блокира забраната на администрацията на президента Доналд Тръмп, съобщи Блумбърг.

ТикТок и компанията майка на приложението БайтДенс (ByteDance) са внесли жалба във федералния съд на Вашингтон снощи срещу указа на Тръмп, уточни Блумбърг.

Министерството на търговията на САЩ разпореди вчера да се забрани свалянето на китайските мобилните приложения ТикТок и УиЧат на американска територия от 20 септември.

В подадената от ТикТок жалба се посочва, че Тръмп е надхвърлил правомощията си, като е забранил приложението и че го е направил по политически причини, а не заради "необичайна и изключителна заплаха" срещу САЩ, както е по закон /БТА/.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

КОГАТО МАЛКА АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ РАБОТЕЩА В КИТАЙ БЪДЕ ПРИТИСНАТА ОТ КИТАЙСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ГО ОСЪДИ В КИТАЙСКИ СЪД ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЧЕ В КИТАЙ ЗАКОНА Е НАД ПРЕЗИДЕНТА И КОМПАРТИЯТА ДОРИ.

31

Анонимен

преди 3 години

Американски лицемери!

30

До 29

преди 3 години

Какви хора са пратили САЩ! Къде са ги пратили? На Луната! Ае сектир беКелеш ъе са кацали само в студио на Холивуд и до ден днешен немогат да отидат до Луната.

fallback