Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на Косово Авдулах Хоти постигнаха „реален напредък“ на преговорите си във Вашингтон. Това заяви помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О`Брайън, цитиран от Франс прес.

О`Брайън съобщи, че днес преговорите продължават. Той отбеляза също, че икономическата нормализация означава работа за младите.

По-рано сръбският президент Вучич каза по телевизия ТВ Пинк от Вашингтон, че сръбската делегация е отказала да признае независимостта на Косово по време на преговорите в столицата на САЩ.

Вучич съобщи, че по време на преговорите са били обсъждани икономически въпроси, инфраструктурни проекти, свързващи Белград и Прищина, кредити чрез агенцията за развитие и откриване на бюро на американския Фонд за развитие в Белград. Обсъдено е било и включването на Прищина в Балканския икономически съюз, т. нар. Малък Шенген.

Вучич информира също, че във втория кръг от преговорите се е включила и Иванка Тръмп в качеството си на съветник на американския президент.

Снощи белградският в. „Вечерне новости“ публикува текста на документа, предложен на сръбската делегация на преговорите във Вашингтон. В него се казва, че Сърбия и Косово се задължават „взаимно да се признаят“, да защитават етническите малцинства и реституцията на имущество, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Косова

преди 3 години

Макета идим.

8

Анонимен

преди 3 години

На косоварите мястото е в Албания а косово е изконна сръбска земя.

7

Анонимен

преди 3 години

Сърбия е нищожна като територия държава след османско териториите им беха петно на картата след войните промиха македонските мозъци найстина по долна категория българи ,но все пак българи.И така цяла Македония, западните покрайнини ,Беломорска Тракия,и целия черноморски излаз на Румъния Северна Добруджа са изконна българска земя освен това би трябвало да има е и територии в Бесарабия и вложка България днешен Татарстан а всички българи да се покръстят.

fallback