Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп ще изпрати допълнителни сили за овладяване на напрежение в американския град Кеноша, щата Уисконсин, предаде Франс прес.

Ситуацията ескалира, след като бял полицай стреля по афроамериканец. 29-годишният Джейкъб Блейк бе прострелян няколко пъти в неделя, като според семейството му вследствие нараняванията той е парализиран от кръста надолу.

При избухналите заради случая протести бяха застреляни двама души, а трети беше тежко ранен, припомня БНР.

По-рано стана ясно, че властите са арестували 17-годишен младеж, заподозрян за нападението. Повдигнати са му обвинения за убийство.

Още по темата

Джейкъб Блейк (29 г.) бе прострелян няколко пъти в неделя, като според семейството му вследствие на нараняванията той е парализиран от кръста надолу.

Според властите в град Кеноша, където стана инцидентът, по време на прерасналите в насилие протести е било стреляно по общо трима души, като нараняванията на третия не са опасни за живота.

Разследващите търсят виновните за стрелбата, като към този момент фокусът е върху група от хора, дошли въоръжени на протеста. Според „Ню Йорк таймс“ тази група е обявила, че е там, за да опазва бензиностанция.

Клипове от мястото на случилото се, които органите на реда анализират, показват мъж с пушка.

Шерифът на област Кеноша е заявил, че е уверен, че този мъж ще бъде открит скоро.

Породени от стрелбата по Блейк демонстрации могат да се видят и в други части на страната, в това число в Лос Анджелис, Минеаполис и столицата Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase