Снимка: БГНЕС
Тропическата буря "Лаура", която преминава през Карибите тази седмица, е възможно да се засили до ураган, преди да стигне до сушата в щата Луизиана тази сряда, предаде БНР.
 
Преди това друг ураган, наречен 'Марко", беше понижен до тропическа буря. Това отслаби донякъде отслаби притесненията на властите в Луизиана, тъй като имаше опасност двете тропически бурии да ударят една след друга американския щат.
 
Според Националната метеорологична служба съществува повишена опасност от силен вятър и валежи, когато "Лаура" се приближи до Мексиканския залив.
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри декларация за обявяване на извънредно положение в щата Тексас във връзка с тропическите бури "Марко" и "Лаура" и приближаването им до бреговете на щата. Това беше съобщено на сайта на Белия дом.
 
Документът разрешава предоставянето на федерална помощ в допълнение към усилията, полагани от администрацията на щата. "Решението на президента ще позволи на Министерството на вътрешната сигурност и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации на САЩ да координират всички усилия за премахване на последиците от природните бедствия", се казва в изявлението.
 
Тръмп по-рано обяви извънредно положение в щатите Луизиана и Мисисипи, както и в островната държава Пуерто Рико, която е свързана със САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase