Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Случаите на заразени с коронавирус в САЩ днес приближиха четири милиона, а на всеки час се установяват средно по 2600 нови заразени, което е най-високото темпо на нарастване в света, предаде, позовавайки се собствени оценки, Ройтерс.

Броят на заразените в САЩ стремително нарасна, откакто бе установен първият случай в страната на 21 януари. Само за 98 дни общият брой на заразените достигна един милион. След още 43 дни броят им достигна два милиона, а 27 дни по-късно - вече три милиона. Отне само още 16 дни числото да достигне близо четири милиона с темпо на нарастване от 43 нови заразени в минута.

Oще по темата

Федералното правителство, губернаторите на щатите и кметовете често сблъскваха позициите си за най-добрия подход за справяне с пандемията, което доведе до объркващи и набързо приети правила по въпроси като носенето на маски на обществени места и за това кога може да се поднови икономическата дейност.

От 20-те страни, най-тежко засегнати от епидемията, САЩ са на второ място по заразени на глава от населението със 120 случая на COVID-19 на 10 000 души, отстъпвайки само на Чили.

С над 143 000 починали от болестта или 4,4 смъртни случая на 10 000 души САЩ се нареждат на шесто място в света по брой на смъртните случаи от COVID-19 на глава от населението. Те са изпреварени само от Великобритания, Испания, Италия, Чили и Франция.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

777-777-7777

преди 3 години

И това не е вярно !

13

Анонимен

преди 3 години

явно в че задължителна ваксина ще има въпроса е какво ще става стане по време и след ваксинацията и ще си е сложат ли овчиците

12

Анонимен

преди 3 години

До #12Какви мерки, тия твърдяха че няма КОВИД, после твърдяха, че било обикновена настинка, а после пиха белина, за да се "дезинфекцират отвътре". Аз се чудя как все още съществува тая държава от ***. Ама то щом нашата все още я има....

fallback