Снимка: БГНЕС

Племенницата на Доналд Тръмп, Мери Тръмп, е категорична - чичо й е опасен за Америка. Съвсем скоро на пазара трябва да излезе скандалната й книга, която разкрива как "семейството й е създало чудовището Тръмп". В интервю за ABC Мери заяви още, че през ноември, когато са изборите, "САЩ ще се намира на ръба на пропаст".

"Той е напълно неспособен да управлява тази страна и е опасно да му позволим да остане на власт", заяви Мери в първото си интервю, след като съдът отмени ограничителната заповед срещу нея, подадена от брата на Доналд Тръмп, Робърт. Семейството на американският президент искаше да затвори устата на Мери. Опитът на династията Тръмп да саботира излизането на книгата й също се провали.

Запитана, какво би казала на Доналд Тръмп, ако сега имаше възможност да е в Овалния кабинет, Мери бе категорична: "Подай оставка". Тя обяснява, че мнението за чичо й е базирано върху "всичко, което е видяла през живота си на възрастен човек".

"САЩ се намира на ръба на пропаст, изправени сме пред важно решение за това кои да бъдем и накъде сме се запътили като нация. Трудно ми е да повярвам колко много ужасни неща се случват едновременно, ежедневно, извън Белият дом", казва още Мери.

Според книгата й, Тръмп "заплашва здравето на света, икономическата сигурност и социалните структури", а възгледите му са формирани от високо функциониращ социопат - баща му, Фред Тръмп Старши.

Според нея, той превръщал дори собствените си деца и съпругата си в пионки, които да използва, за да достигне до целите си. "Ако някой му беше от полза, той го използваше. Ако не - ги изхвърляше. В случая на баща ми, Фред Джуниър - той не беше от полза", пише Мери.

Пред ABC Мери разкрива защо е решила да напише книгата. Причината не е терапевтична, а единствено и само за да разобличи чичо си: "Не мога да го оставя да унищожи родината ми. Има толкова много паралели между начинът, по който се ръководеше семейството ми и начинът, по който той управлява страната сега - фокусира се върху грешните неща, издига на власт грешните хора", обяснява Мери.

"Ако не мога да направя нищо, за да променя нещата, просто ще разкрия истината", категорична е тя.

От Белият дом обаче отричат твърденията в книгата на Мери. А малко след интервюто, Доналд Тръмп бе активен в Twitter, но не засегна темата за коментарите на племенницата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase