Снимка: БГНЕС
fallback

Изтребител на ВВС на САЩ F-16 Viper се разби по време на кацане във военна база в Ню Мексико. Пилотът е катапултирал и е успял да се спаси, съобщиха ВВС на страната.

"F-16 Viper от 49-та ескадрила катастрофира днес, при кацане в базата на военновъздушните сили на САЩ, Холомен около 18:00 местно време. Единственият пилот на борда, безопасно катапултира, беше му оказана медицинска помощ поради леки наранявания “, уточниха военните.

Причините за инцидента се разследват, предава БГНЕС.

Според Fox News това е петата катастрофа на боен самолет в САЩ от май насам.

На 1 юли американски F-16CM се разби, докато изпълнява тренировъчен полет в Южна Каролина, а пилотът загина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Totenkopf

преди 3 години

Доста рубладжии са излезнали наоколо. Смрад.

44

Анонимен

преди 3 години

До БългаринГо-вньо, не ти е разрешено да пишеш Рассия, ако си българин!Су-57 действително е най-добрият изтребител, правен досега. По всички показатели бие факаното недоразумение Ф-35. Бавеха го, защото чакаха новия двигател "изделие 30". И още, много скоро ще летят с 6-то поколение, безпилотни, с изкуствен интелект.!

43

Дядовото хвърчило

преди 3 години

Нашите няма да се разбиват...... щото няма да летят. Гориво нямат закупено, а и според договоря ще политат само и единствено с разрешение на щаба на НАТО ..... да не говорим че единствения ни пилот са прай на голям шеф - Президонт и иска само на Грипони да лети . И то само за забавление . Да снима Банкянския как похърква край шкафчето с евраците.

fallback