Снимка: БГНЕС
fallback

Какво е нужно за да станеш полицай в Америка? Очевидно не много, тъй като часовете подготовка, през които преминават бъдещите служители на органите на реда са по-малко от тези, които са нужни за да придобиеш сертификат за бръснар или водопроводчик.

Всеки щат има различни изисквания за обучението, през което трябва да преминат бъдещите полицаи. Средно новобранците трябва да преминат през 672 часа на основна подготовка, показват данни на Institute for Criminal Justice Training Reform (ICJTR), калифорнийска организация, създадена от бившия полицай Ранди Шрюсбери.

Според организацията, 36 щата позволяват на полицаите да започнат работа дори и без да са завършили основната подготовка.

Минесота, Аляска и Вашингтон изискват от бъдещите полицаи да преминат през повече от 1000 часа основна подготовка. Но в другия край на класацията са Тенеси, Южна Каролина и Невада, където са нужни едва 480 часа.

Някои полицейски управления изискват полицаите да имат дипломи, да преминат редица изпити и интервюта. Според данни на CNN, много отдели полагат усилия да надхвърлят часовете на подготовка, които се изискват от държавата. Но основните изисквания в цялата страна са много по-различни, отколкото тези за водопроводчик или бръснар.

За да станеш бръснар в САЩ са ти нужни средно 1300 часа подготовка, сочат данни от проучването на "Лицензи за работа" на Отдела за правосъдието. В някои щати, бръснарите трябва да преминат през няколко месеца стаж и няколко изпита, преди да поръчат лиценза си.

Водопроводчиците пък трябва да имат диплома от търговско учебно заведение, а след това да прекарат пет години в чиракуване, преди да получат лиценза си.

Много огранизации, като ICJTR, настояват полицейските академии да предлагат повече часове за подготовка на полицаите. По този начин офицерите ще имат повече опит на терен. Първият щат, който пое в тази посока бе Северна Каролина, чиито власти бяха възмутени от това, което се случи с Джордж Флойд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 3 години

До 52Що не идеш да се гръмнеш, а???

49

Прасе с каска

преди 3 години

Ами да стават полицаи тогава!Аааа ама то имало изисквания и то големи за кандидатите и криминални престъпници не вземали.А за опита на терен - получава се като работиш, а не като някакъв натрапен безделник ти обяснява неща, КОИТО ТОЙ самия не може да направи.

48

Анонимен

преди 3 години

До УСАМоже и да са били преди 20-30г но явно не си ходил последните 10г. в Щатите.Пчели и мед има за една малка част от населението им, другото е рая!Не напразно са полицейска държава!

fallback