Снимка: БГНЕС
fallback

57 полицаи от участъка в Бъфало подадоха оставка, след като властите обвиниха в полицейско насилие двама техни колеги от Ню Йорк, за които се появи видео, в което бутат на земята 75-годишен протестиращ, който при падането се удря лошо и впоследствие изпада в критично състояние.

Според подалите оставка полицаи техните колеги просто си вършели работата, а ограничаването на правата им и техниките при протести биха им попречили да изпълняват адекватно своите служебни задължения, пресасе БГНЕС.

На видеото се вижда как възрастният човек се приближава до полицаите и мирно им казва нещо, а те го бутат брутално на земята.

След секунди от главата на мъжа започва да тече кръв, но никой от полицаите и техните колеги не се навежда да му помогне.

Кметът на Бъфало Байрън Браун коментира, че “полицаите многократно са помолили мъжът да се прибере у дома поради наложения вечерен час“.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо от своя страна призова двамата мъже да бъдат уволнени с думите: “Защо, защо, защо това беше необходимо? Какво представляваше чак такава заплаха?“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Смятайте,че само заради този случай ще има протести още няколко месеца."Глупости. Дядката е бял. Ще го забравят още днес. Също както напълмно забравиха за над 50-те убити бели в лас вегас от агент на ФБР.

62

Анонимен

преди 3 години

Вица на деня:"възрастният човек се приближава до полицаите и мирно им казва нещо"Тез мирни демонстранти до момента са убили поне 10 човека. И поне една жена а масово изнасилена и убита. Нправо се пръскат по шевовет от мир. То е като американския мир и демокрация дето го пуска от самолетите по света.

61

Съдията Дред

преди 3 години

Гледах клипа .Дъртаака "мирно" протегна ръка към колана с пистолета на ченгето и той го отблъсна .Какво друго да направи?А Флойд е ярък пример за примерен афроамериканец .Въоръжен грабеж над бременна черна жена.Наркоман.Порноактьор и дори съобщиха че последните три години живеел с някаква бяла жена а детето си не го е виждал от както се е родило.Заради тия измислени протести полицията масово ще напусне работа. В САЩ ще настъпи Гангста парадайс . Да му мислят обикновените трудови хора.

fallback