Снимка: БГНЕС
fallback

Космическият кораб Crew Dragon на SpaceX с астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен на борда успешно се скачи с Международната космическа станция. Скачването се излъчи на живо на уебсайта на Националното управление по аеронавтика и изследване на космическо пространство (НАСА), съобщи Нова тв.

Това стана минути преди очаквания момент - 17:30 ч. българско време.

Oще по темата

Очаква се двамата американски астронавти да бъдат посрещнати от Експедиция 63,които са на МКС.

Процедурата бе напълно автоматична - никакво усилие не бе необходимо от тяхна страна, освен в случай на неочакван технически проблем.

Очаква се мисията на Бенкен и Хърли да продължи около 3 месеца. Полетът до Международната космическа станция продължи 19 часа.

В последните 24 часа човечеството направи огромна крачка към бъдещето и отвори нова глава в космическата история. Снощи, точно в 22 часа и 22 минути българско време, космическият кораб Dragon на SpaceX излетя успешно на първата частна мисия с екипаж на борда.

Преди дни първото изстрелване на ракетата беше отложено 17 минути преди старта заради лошо време.

Мисията е определяна като историческа, тъй като през последните 9 години американските астронавти летят до Станцията с руски кораби след спирането на програмата със совалките на НАСА. С тази мисия за първи път в историята частна компания изпрати хора в Космоса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

Анонимен

преди 3 години

И сега какво излезе ? Че и тази мисия е една лъжа и баламосват хората. На "живото предаване" от самата ракета е записано как по двигателя се разхожда мишка. И то това е дори старо видео от преди няколко месеца. Тези хора дето уж ги пращат там са качени явно с руска ракета някога заснели са ги и сега ги пускат на запис. Всичко е една лъжа и манипулация за да точат парите на данъкоплатците.

198

Отговор

преди 3 години

До Анонимен 250 Не , като Кузя е , с въглища.

197

Дядо Соци

преди 3 години

Русофилите газ пикаят.А колко им се искаше ракетата да се взриви.

fallback