Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца. Според икономическия съветник на Белия дом Кевин Хасет нивото на безработица може да достигне 16%, предаде БНР.

Хасет заяви, че ситуацията изисква големи, добре обмислени политики.

Той също коментира, че все още има причина хората да са обнадеждени за бързо възстановяване, особено ако Белият дом се споразумее с конгреса за още един пакет икономически стимули.

Oще по темата

Реалността в САЩ обаче кара много анализатори да са песимистично настроени, като се има предвид, че подалите заявление за помощ при безработица през изминалите 5 седмици са 26 милиона.

Междувременно в Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо обяви, че 367 души са загинали от коронавируса в събота. Куомо определи това като “ужасно,” но коментира, че броят е почти двойно по-малко от починалите за един ден по време на пика на пандемията там. Броят на случаите на коронавирус в САЩ доближава един милион, а жертвите са най-малко 54 350.

Някои щати започнаха процес по отслабване на мерките за социална дистанция, но Дебора Брикс - координаторът на групата към Белия дом за справяне с коронавируса, очаква рестрикции да има до края на лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ако

преди 4 години

ако бях на Трън след пандемията заповядвам на всички корпорации и фирми да се изнесат от китай в 3 месечен срок като ги освобождавам от разни данъци за следващите 5 години, ако открият същите работни места в сащ, също и продукцията им да се продава навсякъде другаде освен китай, ако и европа направи това, нямя да има нужда друго да се прави за да се преодолее иконом криза

12

Анонимен

преди 4 години

Вижте сега, Тръмп може да не е от политическата класа-и слва богу-може да не много добър дипломат,понеже е рязък,но е добър бизнесмен и само той може да измъкне САЩ от кризата

11

Дан сан

преди 4 години

Когато в САЩ вируса мине и замине в Бегейница тепърва ще опъват бодлива тел покрай КППтата

fallback