Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкри в понеделник вечерта, че страната е готова да се оттегли от Световната здравна организация (СЗО), както и от Световната търговска организация (СТО), като заяви, че ще вземе окончателното решение до края на тази седмица.

Президентът отбеляза, че не е доволен от работата на двете организации, твърдейки, че неговата държава е била "малтретирана" и от двете.

Oще по темата

"Ще си тръгнем, ако спрямо нас не се отнасят справедливо", заяви той и добави, че наскоро страната не е спечелила почти никакви съдебни дела в рамките на СТО.

Тръмп обвини организацията, че напоследък тя не се произнасяла в полза на САЩ, тъй като неговата страна вече не "играе никакви игри".

Преди няколко дни Тръмп предположи, че САЩ могат да намалят финансирането на Световната здравна организация, тъй като според него СЗО е ориентирана към Китай и не е успяла да докладва за сериозността на ситуацията в град Ухан, където възникна вирусното огнище на COVID-19, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 4 години

74, пропуснал си някои факти които няма как да се отрекат, например когато Тръмп наложи ограничение на оризнишките полети от миз..ерната им оризна *** към (главно) Калифорния. Тогава демоН-кратските фъ..шкии го наричаха расист, рипаха като изоглавени. Сега рипат по СЪЩИЯ начин, само че с "обратен знак", защо не бил спрял проникването на вируса в САЩ. На тея подчовешки отпадъци каквото и да направиш, каквото и да НЕ направиш, пак ще намерят начин да плюят и да те обвинят. Б..ОК..ЛУЦИ!

65

Анонимен

преди 4 години

Байдън е корумпиран о.ли..гофрен. Бърни е психясал комуноид с куха чу.тура. Хилари е опасен престъпник. Кандидатите им които се отказаха набързо са абсолютни кукуригута, открито обявяващи се за деморализация на обществото, потъпкване на семейните ценности и какви ли не други ур..ордщини...Кой ве мили демон-кратчета, кой ще бие ВЕЛИКИЯ Тръмп?

64

Анонимен

преди 4 години

В Ухан имаше над 6 000 международни представители, които следяха за ситуацията. и това беше още в края на ноември. Тръмп да не се прави на ощипана мома. Нарочно пусна вируса да вилнее в САЩ под влияние на бизнес лобито и сега си мие ръцете с други. Типичен англосакс.

fallback