Снимка: архив, БГНЕС
fallback

За втори пореден ден в САЩ са регистрирани около 2000 смъртни случаи, свързани с новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки данните на университета "Джонс Хопкинс". Те са към 20,30 ч. местно време в сряда.

Починалите вчера са 1973, малко повече от смъртните случаи за предходното денонощие, които бяха 1939. Общо смъртните случаи в САЩ стават 14 695.

Oще по темата

Така САЩ надминават Испания, която е с 14 555 починали, но остават приблизително на равнището на Италия - 17 669.

Общият брой на заразените в САЩ е 430 376, оздравели са 23 707, предаде ТАСС, цитирайки американския университет.

Основното огнище на епидемията продължава да е щатът Ню Йорк, където последните 24 часа са починали още 779 души.

Усилията за поддържане на социална дистанция в американския щат Ню Йорк помагат за установяването на контрол върху разпространението на коронавируса въпреки новия рекорден ръст на смъртните случаи за едно денонощие - 779. Това заяви днес губернаторът Андрю Куомо, който се превърна във водещия национален говорител за кризата, предаде Ройтерс.

Той каза, не си е представял, че отново ще преживее катастрофа от мащаба на атаките на 11 септември 2001 г. и призна, че броят на починалите е подценен, защото много хора умират в дома си. Куомо призова да продължи затварянето на офиси и спазването на социална дистанция.

Губернаторът на Ню Йорк е разпоредил да бъдат спуснати наполовина на пилоните всички национални знамена в щата, в който вече 6268 човека са починали от COVID-19 - респираторното заболяване, причинявано от коронавируса. Това е близо половината от смъртните случаи в цялата страна.

Огласените днес данни за Ню Йорк сочат, че този американски щат има най-много случаи в света на зараза с коронавируса - повече от Испания, сочат изчисления на Ройтерс. В щата Ню Йорк има вече има 149 316 регистрирани случая, докато в Испания те са 146 690. Към днешна дата Италия е на трето място със 139 422 случая.

Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че някои служители, заети в жизненоважни сектори като здравеопазването и доставките на храни, които са били в контакт със заразени, ще могат да се върнат на работа, съобщи Асошиейтед прес. Това може да стане обаче при спазване на определени условия - ако служителите нямат никакви симптоми, преди започване на работа се мери температурата им, на работа постоянно носят маска, спазват социална дистанция и др., предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

nemo

преди 4 години

САЩ,смело напред, стискам ви палци и тия на краката.

18

Анонимен

преди 4 години

Нека учените не ми казват неща с които всички са наясно.Нито един досега открит грипен или какъвто и да е болестотворен вирус не е изчезнал. Въпросът е че за повечето от тях има лечение докато за този няма. Нека се съсредоточат върху това а не да откриват топлата вода. Карантините се направиха най - да се даде възможност именно на учените да си свършат работата, но засега май не им се получава много. Посланията са все двусмислени или никакви.А това е най - важното. Другото...

17

Анонимен

преди 4 години

ако ще намесваме конспирациите, нека не забравяме, че онези, които искат да подчинят света , дори и да са американци не се интересуват, кой ще умре и дали това, ще са също американци.

fallback