Снимка: БГНЕС
fallback
Доналд Тръмп отправи заплаха към Световната здравна организация, че ще спре американското финансиране заради ситуацията с коронавируса, съобщи БНР. В своя Туитър американският президент написа, че Организацията е "оплескала нещата" заради пристрастие към Китай.
 
Той обвинява организацията, че му е препоръчала да остави границите на САЩ отворени за граждани на азиатската страна, от която тръгна заболяването. В Съединените щати болните от COVID-19 са вече над 400 000. 
 
Американският министър на отбраната Марк Еспър съобщи, че изпълняващият длъжността министър на военноморските сили на САЩ Томас Модли е подал оставка и той е приел с одобрението на президента Доналд Тръмп, предаде "Ройтерс". Еспър допълни, че е назначил за и.д. министър на ВМС заместник-министърът на сухопътните сили Джим Макферсън. 
Oще по темата
 
Томас Модли получи остри критики за реакцията си на кризата, възникнала, след като на ядрения самолетоносач "Теодор Рузвелт" беше установена зараза с коронавируса. Тогава Модли уволни командира на кораба капитан Брет Крозиър, защото разпратил имейл за спешна помощ за справяне с избухналата на самолетоносача зараза от коронавирус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Кирил

преди 4 години

Еееее откога не бях чел нещо точно и конкретно ..СЗО както и европарламента трябва да бъдат затворени...СЗО можеше да изолират Ухан с адекватни мерки,но не всичко е мафия и порнография.няма вече хора само пендали и лакоми ***

34

ВирОс

преди 4 години

Ама туй същия Доньо Тръмп ли е , дето казваше че коронавируса не бил кой знае какво и до Април щял да отмине . Който отказваше да си направи тестове и се хилеше по новините когато съобщаваха за първите случаи в Европа . А репортажа за младежи в Ню Йорк които полицията приканваше да се приберат по домовете си а те отвръщаха че ако ще се мре от вирус да се мряло , а те ще ли да си продължат купона ....Сега кой бил виновен ? СЗО ?

33

Котки

преди 4 години

Дядо с деменция ако не сте виждали. Спомням си в началото на миналото десетилетие когато всяка кабелна имаше по едно предаване с хахо, който крещи от телевизора за житейските си възгледи и хората гледаха, за да се смеят. От тях проф. Вучков най-дълго се задържа, лека му пръст. Тръмп ми напомня за тия кукуригалници.

fallback