Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Съединените щати броят на починалите от коронавируса надмина 10 000. Властите предупреждават, че пикът на епидемията в страната все още не е достигнат и изтъкват важността от спазване на указанията за социална дистанция.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ броят на жертвите на COVID – 19 приближава 11 000 в САЩ, а заразените са най-малко 364 000, предаде БНР.

Oще по темата

В Ню Йорк, където е епицентърът на пандемията, огромният брой починали накара болници да използват хладилни камиони за съхраняване на тела и дори имаше предложения парк да бъде използван за временно гробище.

Но в понеделник се появи малък лъч светлина, след като стана ясно, че няма значимо покачване в броя на смъртните случаи вече втори пореден ден.

Въпреки  това губернаторът Андрю Куомо нареди училищата да останат затворени за още три седмици и каза, че сега не е моментът хората да се отпускат. Куомо допълни, че е ще е грешка, ако рестрикциите се отслабят прекалено рано.

По изчисление на здравни експерти жертвите на коронавируса в Америка дори при спазване на указанията за социална дистанция ще бъдат между 100 и 240 000. Въпреки мрачните прогнози в страната все още има щати, които на фона на остра критика не са въвели специални мерки за забавяне разпространението на вируса. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Не, ти нищо не разбираш! Ядосаният ти говори за сравнителни данни за да се види дали бройките са увеличени спрямо минали години, а те въобще не са, ти му обясняваш за извънредните мерки. Неадекватна работа! Хора без капка здрав смисъл, повтарящи като папагали казаното от екрана.

20

Анонимен

преди 4 години

Колко са афроамериканци, колко латиноси, колко са бели?Ще лъсне ли грозната истина?

19

Лъжа е всичко

преди 4 години

До Анонимен 19Абсолютно съм съгласен с теб. Този вирус се използва за да окрадат и подчинят хората, на мен ми направи впечатление, че изведнъж избуяха много приложения за следене на гсм, приложение затова къде се намираш.

fallback