Снимка: БГНЕС
fallback

Светът продължава да се бори с разпространението на Covid 19.

Случаите на заразяване с коронавирус в Япония са вече над две хиляди, предаде Ройтерс. В център за инвалиди в префектурата Чиба, източно от Токио, бяха регистрирани още седем случая на заразяване, с което общо заразяванията в префектурата стават 93, съобщи агенция Киодо.Нови случаи на заразяване с вируса бяха регистрирани в префектурите Ехиме, Фукуи, Кагава и Токушима.

Мексиканското правителство обяви извънредно положение заради коронавируса, съобщава БТА.
Решението бе взето, след като броят на заразените с коронавирус достигна над хиляда и след значително увеличаване на смъртните случаите от вируса. Здравните власти съобщиха за регистрирани общо 1094 заразени с коронавирус в Мексико и за 28 смъртни случая.

Oще по темата

Забраната за несъществените дейности ще бъде удължена до 30 април, заявиха мексиканските здравни власти.
Властите забраниха и събирането на повече от 50 души на едно място и насърчиха хората над 60-годишна възраст и представителите на останалите уязвими групи да си стоят у дома.

Смъртните случаи от коронавирус в Съединените щати са над 3000, а заразените са над 163 000, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес. В Съединените щати има най-много случаи на заразяване с коронавирус в света (163 429), а смъртните случаи са 3008, отбелязва Франс прес.

Южна Корея съобщи днес за 125 нови случая на заразяване с коронавирус. Общият брой на заразените в Южна Корея е вече 9786, съобщи Корейският център за контрол и превенция на заболяванията.
Китай съобщи днес за 48 нови случая на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Наблюдава се увеличаване на броя на заразените в сравнение с последните дни. Всичките 48 случая са внесени. Става дума за пътници, пристигнали от чужбина.

Общият брой на внесените случаи в Китай достигна 771. Вчера не е имало регистрирани вътрешни случаи на заразяване с коронавирус, съобщи китайската Държавна комисия по здравеопазването.

Новозеландските власти обявиха, че удължават срока на извънредното положение заради коронавируса със седем дни, предаде Ройтерс. Извънредното положение влезе в сила на 25 март, първоначално за срок от седем дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Щерю

преди 4 години

- Този вирус дали не дойде от Космоса?

18

Дърт комунист

преди 4 години

Лошото е,че само комунистите са приемник на тоя вирус.Корнеия да внесе по бързо ваксина,че ще останем без партия при нашите рискови престарели членове! Кой от БСП ходи последно в Китай да проси бизнес партньорство?

17

Жоро

преди 4 години

До Анонимен 9 Само питам-колко ти плащат или си си много *** по начало?

fallback