Снимка: БГНЕС
fallback
Съединените щати обявиха, че засилват борбата си срещу коронавируса и разширяват забраната за пътуване до и от Европа. В списъка със забранени страни вече са включени Обединеното кралство и Ирландия, като същевременно се обмислят някои вътрешни ограничения за пътуване, предаде AFP, цитирани от агенция Фокус. 
 
Президентът Доналд Тръмп е взел решението да "спре всички пътувания от Обединеното кралство и Ирландия" от 4:00 Гринуичко време (6:00 часа българско време) във вторник, заяви вицепрезидентът Майк Пенс на пресконференция в Белия дом.
 
"Американците от Обединеното кралство или Ирландия могат да се приберат. Легалните жители могат да се приберат", каза Пенс и добави, че такива хора ще бъдат "преместени през определени летища и обработвани".
 
Междувременно Тръмп съветва да не се предприемат несъществени пътувания и заяви, че служителите обмислят да налагат ограничения за пътуване и в рамките на САЩ. 
Oще по темата
 
"Ако не трябва да пътувате, аз не бих го направил", каза Тръмп на пресконференцията. "Искаме това нещо да приключи. Не искаме много хора да се заразят."
 
Според пресслужбата на Белия дом Тръмп е разговарял с британския премиер Болис Джонсън в събота относно новите ограничения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Тръмп ще закопае Сащ и ЕС и доминарана от него Франция ще стане следващата суперсила. Vive la France!

13

Анонимен

преди 4 години

КЪСНООО!АХАХХХАХАХХАХА!

12

Що така бе

преди 4 години

Заради едни игри ваши ни натикахте вируса.

fallback