Доналд Тръмп и Майк Пенс. Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че неговата страна е готова да се справи в коронавируса в страната.

На пресконференция в Белия Дом Тръмп обяви, че назначава вицепрезидента Майк Пенс да ръководи усилията срещу разпространението на болестта.

Президентът се изправи пред журналистите след обвинения, че не прави достатъчно за заплахата от новия коронавирус. От залата за брифинги той заложи на послания, които да го представят като лидер, държащ нещата под контрол и напълно убеден в потенциала на експертите си.

Oще по темата

Тръмп заяви, че налагането на забрана за влизане в страната по-рано е помогнало за минимизиране разпространението на вируса и увери, че Америка е готова да се справи с предизвикателствата.

Това е ключов тест за президента, който неведнъж е поставял под въпрос констатации, идващи от научните среди. Сега той описа експертите като „невероятна група от талантливи хора“, предаде БНР.

Здравните власти предупреждават, че се очакват нови случаи на коронавируса и наблегнаха, че е сега е времето  различните организации да се подготвят, като преразгледат плановете си за действие при подобни ситуации.

По-рано Тръмп обвини демократите и медиите, че се опитват да всяват паника, като това стана след изказване на официални лица, в което бе отправено предупреждение, че разпространението на коронавируса в САЩ е неизбежно.

Администрацията в Белия дом е поискала 2,5 милиарда долара за борба с респираторния  вирус, но законодатели и от ляво, и от дясно смятат, че сумата не е достатъчна. В момента се работи над изготвяне предложение за пакети средства между 4 и 8,5 милиарда долара. Тръмп заяви, че няма против отпускане на по-голям бюджет.

В САЩ има поне 60 случая на Covid-19, в това число 42-ма, които са в карантинаq след като са били на борда на круизен кораб в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Велика Франция

преди 4 години

Добре че беше Франция да ви създаде държавичката, да ви построи столицата, да ви подари Статуята на Свободата, да ви напише конституцията. Пaлячовци. За вас Франция трябва да бъде БОГ. коронавирус ще борите, вие незнаете на кой свят се намирате.

21

Идеалист

преди 4 години

Говори се, че ваксиналния вирус е патентован преди 6 месеца.

20

Ментора бай Иван

преди 4 години

Много плямпаш Дони , дърпаш дявола за опашката, внимавай!Защо ли? Защото навсякъде сте се оакали!

fallback