Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп кацна днес в Индия на първото си официално посещение, съобщиха информационните агенции.

Американският лидер е придружен от първата дама Мелания Тръмп. Визитата им започва от Ахмедабад, щата Гуджарат, родното място на индийския премиер Нарендра Моди. По официални данни Тръмп ще говори на митинг, който ще се проведе на огромен стадион за крикет с над 100 000 места. След това трябва да замине за град Агра, за да посети прочутия дворец Тадж Махал. Двустранните разговори ще се състоят във вторник в Делхи.

Oще по темата

Визитата на американския президент е с цел да се активизират двустранните отношения, в които се появи напрежение заради спорове свързани с търговията. След като сключи търговски сделки с Китай, Канада и Мексико, Тръмп иска да постигне подобно споразумение и с Индия, за да разшири пазарите за американските стоки. договарянето обаче става бавно и Тръмп смята, че споразумение ще има по-скоро след изборите през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

А защо не напишете за протестите които последваха !!!!Горяха американски флагове и големи кукли с ликът на лудия доналд !!!Или това не е интересно ?*** !!!!!

3

баба мара

преди 4 години

отишъл в индия да ги агитира да закупят ам оръжие и да се откажат от рускотозатова впк на сащ ще го назначи за 2 мандат а б Сандерс може да си бръщолевипростотии демократи и републиканци заедно гласуваха бюджет на Пентагона за2020 в размер на 748 милиарда

2

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

ЩО НЕ ИДЕ В КИТАЙ НАЛИ Е МНОГО СИЛЕН

fallback