Снимка: БГНЕС
fallback

Пет големи американски фармацевтични компании се надяват до ноември да подготвят 150 милиона дози ваксина срещу новия коронавирус, предизвикал епидемия в Китай, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Съобщението направи вчера по телевизия "Фокс нюз" ръководителят на националния съвет по търговията при Белия дом Питър Наваро.

Oще по темата

"Пет крупни компании се занимават с толкова мащабен проект, какъвто беше Проектът "Манхатън" (за създаване на ядрено оръжие). Надяваме се, че до ноември ще имаме 150 милиона дози", съобщи Наваро.

Той изтъкна, че за реализиране на проекта ще са нужни колосални усилия, изследвания и разработки.
Наваро каза, че експериментално средство на фармацевтичната компания Гилиад (Gilead), наречено Ремдезивир (remdesivir) изглежда многообещаващо.

Вашингтон се надява клиничните изпитания и производство на ваксината да започнат от края на февруари до средата на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

МЪДЪР

преди 4 години

България отдавна произвежда най-ефикасния вирусоубиец: ВИТАМИН С !!! Профилактично: 500мг 6 пъти на ден през 3 часа. При болни: 1 на час интравенозно!!!

65

Анонимен

преди 4 години

Подготвили са се за Хибридната война с Китай и Русия.Не само компютърни вируси се използват в Хибридната война, май?

64

Анонимен

преди 4 години

Глупави хора с достъп до Интернет са по-опасни от Коронавируса.Ако тръбата за вода се спука, да не би случайно за това да стоят ВиК и производителите на тръби?Има болести, съответни има и хора които правят лекове. Големи конспирации в мозъка на ***....как пък един учен от тези компании не раздуха истината :))))

fallback