Снимка: Bloomberg
fallback

Американският президент Доналд Тръмп нарече защитниците на климата обречени, докато шведската активистка Грета Тунберг беше в публиката по време на икономическия форум в Давос, където устойчивостта е основна тема, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Тръмп призова за отхвърляне на прогнозите за апокалипсис и каза, че Америка ще защити икономиката си.

Oще по темата
Междувременно Тунберг разкритикува политическите лидери, заявявайки, че "ако не сте забелязали, светът гори".
Проблемите на околната среда са на първо място в дневния ред на световните лидери по време на форума в швейцарския ски курорт.

Тръмп заяви, че е време за оптимизъм, а не за песимизъм, в реч, която засегна икономическите постижения на неговата администрация и енергийния бум в Америка.

"Тези паникьори винаги искат едно и също – абсолютна власт да доминират, трансформират и контролират всеки аспект на нашия живот", каза още Тръмп, говорейки за активистите за климата.

По-късно през деня Грета Тунберг призова за спешни екологични действия, след като откри сесия на тема "Премахване на климатичния апокалипсис". Тя остро критикува политиците и бизнес лидерите за това, че дават "празни обещания".

"Само самохвали, невежество, пренебрежение към всички, никакво възприемане на глобални проблеми. Това беше най-лошата реч, която съм чувал през живота си", коментира съпредседателят на германската партия на Зелените Роберт Хабек по повод изказването на Тръмп.

В рамките на първия ден на икономическия форум представители на бизнеса в Давос, казаха, че не могат да спясят планетата сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Кое е по-добре - да се върнем в пещерите или да засадим повече дървета които да абсорбират излишния СО2 ? Екоталибани!!!

15

Анонимен

преди 4 години

Ако всичките милиони мързеливи екоактивист си мръден *** и засадят по 100 дървета те ще са достатъчни да абсорбират излишния СО2 че даже ще се налага да горим допълнитело въглища за да има какво да абсорбират дърветата.Ама да се вика по форумите е по-лесно. Явно целия свят е обхванат от българската болест: " Някой да направи нещо. Ама да не съм аз"

14

Анонимен

преди 4 години

Грета е само една малка модераторка на едно голямо зелено шоу, а Тръмп е шоумастера.

fallback