Снимка: БГНЕС
fallback


Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи официално изявление след иранските удари по американски военни съоръжения в Ирак, цитирано от РИА Новости и "Фокус"

Американският президент заяви, че Иран е причинил леки щети на американските бази и никой не е ранен при атаките. "Изглежда, че Иран е отстъпил. Това е добре за целия свят", заяви американският лидер в обръщението си към нацията.

Според Тръмп жертвите са били избегнати благодарение на системата за ранно предупреждение. Той каза, че Вашингтон ще наложи нови икономически санкции срещу Техеран. Освен това американският президент заяви, че Иран подкрепя терористите. Тръмп също отбеляза, че Техеран няма да има ядрени оръжия, докато той е на власт.

Президентът на САЩ призова Великобритания, Китай, Германия, Франция и Русия да работят по нова сделка с Иран. Тръмп каза, че ще се обърне към НАТО с искане да участва по-активно в протичащите процеси в Близкия изток.

"Искаме да имате велико бъдеще, което заслужавате", обърна се Тръмп към гражданите и ръководството на Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 4 години

Рейнджърите дадоха фира.В пентагона теглиха чертата след отговора на Иран и сметнаха че печалбата няма да покрие загубите от война там и наредиха на Тръмпича да забрави за 52-те цели по Иран.Аятолясите удържаха думата си и отмъстиха за човека който попиля американското изобретение ИДИЛ. А най-голямата истина е,че НАТО се сниши и не предприе нищо по чл.5 от договора за НАТО.Това ще им струва много скъпо.САЩ вероятно ще се изтеглят от близкия изток постепенно.На Тръмпича това ще му струва загуба

33

Martin Bormann

преди 4 години

калеко иване, ти май не мож се усети за ко ти говоря.... ;)

32

Калеко Алеко

преди 4 години

До Martin Bormann ... Моето изказване визира страни като раССия, Венецуела, Турция, тези в които живеят мюсюлмански братя, шиити, сонити и так далее ... и в които има изявенини вождове, аятоласи и бащици на нации ... То не се отнася за Щатите, Канада и страните от Западна Европа ... !!!

fallback