Снимка: Pixabay
fallback

През последното десетилетие представите за американското семейство се трансформираха напълно и традиционното семейство от типа "женени с деца" все по- рядко се среща, пише The Wall Street Journal, цитиран от  Bloomberg TV Bulgaria. Бракът вече не е сред приоритетите на младите хора, повечето живеят без да сключват брак. След като през 2015 г. Върховния съд в САЩ разреши на еднополовите двойки да сключват брак, процента на двойките сключили брак се е увеличил значително. В същото време, в много домакинства живеят няколко поколения.

Всички тези факти помагат за отдалечаването от традиционното семейство. В началото на 60-те години на миналия век две трети от децата са отгледани в семейства от женени двойки. Днешната ситуация е съвсем различна от тази в миналото и заради това бизнесът вече има различен подход.

Новото строителство се съобразява с разнообразните модели и се проектират жилища според тях.Производителите на потребителски продукти също коригират размерите на опаковките и въвеждат различните семейни типове в рекламите.

Някой от най- важните промени включват:

Бракът играе все по-малка роля

Все по- малко женени двойки отглеждат заедно децата си. През 2017 г. един от четири родители, имащи деца, не е бил женен, спрямо един на всеки десет през 1968 г. по данни на Pew Research Center.

Според Д-р Кохен бракът заема все по- малка роля в живота на хората в сравнение с миналото. Той смята, че това се дължи на решението на хората да се женят по- късно, което пък от своя страна увеличава шансовете за развод. Повечето двойки предпочитат да живеят на семейни начела без да сключват брак. Тенденцията си остана непроменена дори при финансовата криза. Процентът на семействата с двама родители и деца, независимо дали женени или не, е спаднал от 87% през 1970 г. до 70% през 2008 г. Около една трета от неженените родители са живели на семейни начела през 2017 г. спрямо само 20% през 1997 г.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 4 години

До невероятно,но факт! Те пък едни ,,циливилизовани държави,Ква ,,цивилизация ,,при демократични ценности -пидерастия ,наркомания ,алкохолизъм ,задължителна .*** пропаганда ....Хвани едните ,удари Норвегия . Като прочета ,,цивилизовани държави ,,ми се по.в.ръща .

52

xmmm

преди 4 години

що гледате норвежците, там отдавна са облъчени, сега подготвят децата ни още в яслата, затова преди няколко години ни задължиха всички да си пращаме децата на градина да не изпусне някое облъчването, още след 10г ще усетим вълната - ще ни ги взимат че не искаме да си сменят пола, те ще се оплакват че не ги разбираме, ще ни водят после "снахи и зетьове" от техния пол. Другарката социална министърка да каже колко важни закончета е пробутала в тази насока докато е била в образованието.

51

Анонимен

преди 4 години

До Наталия"Жена с интелект и самоуважение ще гледа първо кариерата"А после ще гледа котки.

fallback