Снимка: Reuters, архив
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британският премиер Борис Джонсън да го посети в Белия дом догодина, предаде Ройтерс, цитирайки информация на в. "Сънди таймс".

Тръмп е отправи поканата си след като Джонсън спечели парламентарните избори, се допълва в статията. Още не е уточнена точната дата за посещението, но според източници на британското издание се обсъждат дати в средата на януари. И двете страни искат това да стане в началото на годината, според източник, близък до Белия дом.

В петък британският парламент одобри плана на Джонсън за напускане на ЕС.

Това е първата стъпка към изпълнението на даденото от него предизборно обещание Великобритания да излезе от съюза до 31 януари догодина.

В телефонен разговор в понеделник Джонсън и Тръмп се договориха да се стремят към подписването на "амбициозно" споразумение за свободна търговия, припомня Ройтерс, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

axa

преди 4 години

какъв ЕС виждате бре - германия и франция - марионетки на либерастодемократите цицат останалите държави, всички ние сме техни бананови републики. Абсолютно цялата ни икономика се държи от чужди фирми- от хотелите ни до заводите, мини, енергетика, земеделие, животновъдство, транспорт, всичко, цялата ни работна ръка е там, образованието и подготовката на нашите деца и внуци е изцяло еврогейско. Още ЕС за вас *** и прости колкото си искате, малко ви е, хубаво са ви почнали та да ви довършат с вашите деца и внуци.

18

sus bre

преди 4 години

някой мъти мозъците на тъпите еврог'ейци че Тръмп и Русия натискат Англия да излезе от ЕС. Другари, причината Англия да излезе е ЕП и ЕК, т.е. вашите *** управници, марионетки на либерастодемократите от сащ-клинтъновци, обонговци, сороси, гейтс, бесос и прочие ***. С кого ще се сдушат после си е тяхна работа, но причината да излязат от ЕС не са ви Тръмп и Путин, да въ в тъпите еврогейци, прости.

17

Анонимен

преди 4 години

Copy...paste ще се събират догодина

fallback