Снимка: Reuters, архив
fallback

Бившата кандидатка за президент на САЩ от изборите през 2016 г. Хилари Клинтън в момента е по-популярна сред потенциалните избиратели демократи от бившия вицепрезидент Джо Байдън, който участва в сегашната предизборна надпревара. Това съобщи снощи сайтът "Елекшънс сентрал", цитиран от ТАСС.

Платформата е анализирала резултатите от допитване на агенция Харвард-Харис (Harvard-Harris Poll) и е стигнала до извода, че те указват вероятност Клинтън да влезе в предизборната кампания, пише БТА.

Според резултатите от анкетата Клинтън има подкрепата на 21 процента от съпартийците си, а Байдън - на 20 процента. Сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс получава поддръжка от 12 процента от участниците, сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън - 9 процента.

Допитването е обхванало 1859 потенциални избиратели демократи в периода 27-29 ноември и има вероятност от статистическа грешка от плюс-минус 2,8 процента.

Хилари Клинтън си оставя отворена възможността за участие в предизборната гонка, посочва "Елекшънс сентрал". В последното си интервю бившият държавен секретар каза, че обкръжението й я насърчава да обмисли участие в кампанията. Според "Елекшънс сентрал" това може да се разглежда като опит да се проверят настроенията на избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Ваши-нг тон-ска-та луд-Ница

14

Американ

преди 4 години

Бог да ги поживи тия, работят за Тръмп, без да го осъзнават!

13

Анонимен

преди 4 години

Абе тия демократи *** ли са или се правят на такива? Да предложиш в момента в САЩ Хилари е същото както когато ББ предложи за президент Цачева това е политическо самоубийство ако не е евтина манипулация.И защо, има един куп хора Бърни Сандърс, Ал Гор и куп други които са милион пъти по-популярни и по-добри политици от Хилари.Ако пък на всяка цена трябва да е жена че да се хване феминисткия вот примерно има пак цял куп по-добри кандидатки.Стратезите на БСП май найстина са там, личи си.

fallback