Снимка: БТА
fallback

Продължаващите изслушвания в Камарата на представителите на САЩ по разследването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп продължават да са във фокуса на американския и британския печат.

Особен интерес за тях представлява предстоящото днес изслушване на американския постоянен представител в ЕС Гордън Сандланд.

Oще по темата

Вестник "Вашингтон пост" се спира на темата със заглавието "Всичко се свежда до един човек" - в разследването за импийчмънт всички погледи се насочват към Гордън Сандланд".

Изданието допълва, че постоянният представител на САЩ в ЕС, който ще бъде изслушан днес, може да подсили аргументите против президента Тръмп. За да стане това обаче, Сандланд трябва отново да промени предишните си показания и така да признае свои сериозни пропуски, отбелязва "Вашингтон пост".

"Файненшъл таймс" коментира, че днес конгресмените вероятно ще насочат вниманието си основно към телефонен разговор, който Сандланд е провел с президента Тръмп от киевски ресторант ден след след разговора между Тръмп и Зеленски през юли. Присъствали на разговора между посланика и Тръмп казаха, че в него се е споменавало за евентуално разследване срещу сина на бившия вицепрезидент Байдън.

И според "Ню Йорк таймс" на днешното изслушване на Сандланд ще му бъдат зададени трудни въпроси. Вестникът коментира, че американският дипломат е важен свидетел, защото е единственият човек, който сътрудничи на разследването и който пряко е обсъждал с Тръмп въпроса за Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

777-777-7777

преди 4 години

До Американ ! Аз съм роден в Америка и не съм виждал богати хора на които да не им личи !

27

Американ

преди 4 години

До 777-777-7777Това че карал "лада" не значи че няма пари и за "ролс ройс". Прочее тука в Америка има много скромни богаташи, що да няма един и в Бг?

26

Американ

преди 4 години

Тоя го слушах и още тогава стана ясно, че е кьор-фишек. Щом тоя им е най-важният свидетел, Тръмп няма за какво да се тревожи.

fallback