Снимка: Reuters
fallback

Камарата на представителите в САЩ прие днес резолюция с официални правила за разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса одобри текста с 232 гласа "за" при 196 "против". Гласуването до голяма степен бе по партийна линия, съобщава БТА.

Това бе първото официално гласуване по процедурата за импийчмънт, която по всяка вероятност ще продължи с месеци, евентуално и през първите седмици от изборната 2020 г., отбелязва АП.

Важното заседание бе ръководено лично от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Изходът от гласуването е победа за демократическото мнозинство в камарата, което ще има контрол върху разследването. Демократите ще могат да ограничават възможностите на републиканците и на адвокатите на Белия дом да призовават свидетели.

След решението президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е подложен на "най-големия лов на вещици в американската история".

"Това е несправедливо, противоконституционно и по същество антиамериканско", се казва в изявление на Белия дом.

Конгресмените демократи се опитват да докажат, че Доналд Тръмп е оказал натиск на Украйна за получаване на компрометираща информация за бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който в момента е фаворит за номинацията на демократите за президентските избори през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Олбрайт даже го прие"Олбайт е еврейка.

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 10Нито е първия нито ще го импийчнат. Бил Клинтън беше импийчнат и предполагам и преди него има и други.

21

Анонимен

преди 4 години

До Sichtpunkt"Тръмп да не може да се кандидатира като обвиняем."Няма никакви обвинения към него. Импийчмънта е политически порцес а не съдебен. Демократите просто са решили да му подарят изборите защото тотално са се нас рали вече.

fallback