Снимка: БТА
fallback

Стотици протестиращи се събраха в центъра на Хонконг за шествие до консулството на САЩ, призовавайки президента Доналд Тръмп "да освободи" града, намиращ се под китайско управление, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Демонстрантите носеха американски знамена и плакати с призиви към САЩ за помощ след втора поредна проява на насилие през 14-ата седмица на протести.

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър вчера прикани китайското правителство към сдържаност в Хонконг. Еспър отправи призива в Париж, докато полицията в Хонконг използва сълзотворен газ за втора поредна вечер срещу демонстрантите в квартал Монкок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Ала_Бала

преди 4 години

До 21. Господине, Вие ходили ли сте в Китай. За какъв комунизъм ми говорите? Тази старна е с цивилизация от хиляди години. Много са искали да я покорят, даже са я побеждавали, но после ставали китайци. Остявяли са по някой ген в китайския народ, колкото да има разнообразие. Китаи е велика империя, работливи, ученолюбиви и имат умни управници. Това в Хнгконг си е чист американски майдан. Няма да мине!

20

Анонимен

преди 4 години

Мачкай диктаторите.

19

АнонимеН

преди 4 години

Е ВЕЧЕ ЛЪСНА КОЙ СТОИ ЗАД ПРОТЕСТИТЕ В ХОНКОНГ!!!А АЗ ПЪК СИ МИСЛЕХ, ЧЕ НА ТЕЗИ ИМ Е ДОШЪЛ АКЪЛА САМ :DКАКВО ПАДЕНИЕ!

fallback