Снимка: mignews.com
fallback

Антисемитски листовки с текст за това, че евреите и Израел стоят зад атентатите от 11 септември, се появиха в Северна Калифорния, на около 30 мили от Сан Франциско.

Листовките са били разлепени през миналия уикенд по стълбове, витрини на магазини и сградата на средно училище в Новато – град с население 52 000 души.

В тях се казва, че израелци са танцували на мястото на разрушените кули близнаци, че евреин от Израел е спечелил милиарди от застраховки и че израелският премиер Бенямин Нетаняху бил оценил високо най-масовия терористичен акт в историята на САЩ.

В долната част на листа пише: „Събуди се, Америка!“

Началникът на полицията Адам Макгил призова гражданите да „противостоят на омразата“, но каза пред  Marin Independent Journal, че листовките са защитени от първата поправка и няма да има никакво разследване.

Нито една група не е поела отговорност за разпространението им.

Нанси Апел от Антидифамационната лига – организация за борба с антисемитизма, каза че в техния офис са получени множество обаждания по повод инцидента. „Това са стари стереотипи за 11 септември. Това е част от ръста на антисемитизма, който наблюдаваме като цяло“, каза тя, цитирана от mignews.com.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Наблюдател

преди 4 години

Малко късно се сетиха американците... Та то една восъчна свещ запалиш в църква и тя гори поне 10-15 минути, а кулите се разпрашиха за няма и 20 секунди!

95

До 98

преди 4 години

Те властта я имаха, но си спомни кои бяха министър на отбрана и вицепрезидент при Буш,Ръмсфелд и Чейни, единият прави прецедент на два отлага продажбата на акциите от военни индустрии, запазва част от тях които се вдигат след атентатите.Другият жена му има акции и е член на управителен съвет в борд на директори отново във военна индустрия.Изобщо срамна работа, англосаксонците цели две световни войни направиха, и кризи, та собственият си народ ли няма да избият за печалби!

94

Аха

преди 4 години

Много малко знаят, че има трета сграда, която по-късно също пада без самолет.А разчистването е започнало моментално, пожарникарите чуват експлозии, чуват се по медиите.Преди години Бернанке - член на упр. съвет на ФЕД публично призна, че кризата 1929 е предизвикана от банкерите в САЩ, по-късно става шеф на ФЕД.Случайно 1929 към Хитлер към потичат реки от злато.Случайно след атентатите 2011 акциите на военната индустрия скачат до 200%.Кой има полза от тях? Вижте им акциите ... собственост и

fallback