Снимка: Reuters
fallback

Стрелецът от Калифорния е 19-годишен младеж, публикувал в социалните мрежи неонацистки призиви.

Oще по темата

При нападението вчера загинаха трима души, сред които 6-годишно момче и 13-годишно момиче, а 12 бяха ранени.

Властите идентифицираха нападателя като Сантино Уилям Лиган. Той беше убит на място от полицията, предаде CNN.

Според анализ на поведението му в социалните мрежи младежът се увличал по екстремистки неонацистки идеи и е бил привърженик на теорията за превъзходство на бялата раса.

Разследването откри, че автоматът, използван при нападението, е купен законно от 19-годишния Лиган по-рано този месец в щата Невада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

истината

преди 4 години

Процентно от населението нищо не значат тези 2-3ма сравнение с това колко живота са се спасили в САЩ благодарение на свободната продажба на оръжие ! Затова и са номер 1 колкото и да не ги обичаме.

29

Йох

преди 4 години

Расисти с тия, които организираха изнасилванията в Кьолн. Що не се оправяха помежду си?! Нали се обичат и им е в културата и в традициите? А що ги изтърпяха германците? Освен, ако и те не са станали вече ***.

28

муспи

преди 4 години

Какво благо е Демокрацията! Тя може да обяви че няма раси, че всички сме едно, и в същото време да устройва нашествие на небелите в белите държави с цел унищожаването на бялата раса, и реакцията на белите да нарича расизъм. Понеже има раси - вижда се и без лупа, за толерантно вместо черни, цветни, да наричаме милиардите турци.

fallback