Снимка: БТА
fallback

Стотици мигранти се явиха във вторник на мексиканско-американската граница с надеждата да влязат в САЩ, но най-вероятно ще бъдат върнати обратно съгласно новите правила на администрацията на Доналд Тръмп за предоставяне на убежище, които влязоха в сила във вторник, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Съгласно новия регламент американското правителство ще отхвърля молби за убежище, депозирани на южната граница на САЩ от мигранти, които не са поискали предоставяне на същия статут в Мексико или в друга страна, през която са минали. Регламентът ще се прилага също и за деца, които са прекосили границата сами.

Новите правила веднага бяха оспорени във федерални съдилища от групи, които защитават правата на мигрантите. Има заведени дела в Сан Франциско и във Вашингтон.

Новият регламент е най-мощният до момента опит на президента Тръмп да намали броя на хората, които търсят убежище в САЩ, отбелязва АП.

Повечето от мигрантите, които пристигат на границата, са преминали през Мексико, включително граждани на страни от Централна Америка, африканци, кубинци и граждани на Хаити. Това означава, че за тях ще бъде почти невъзможно да получат убежище в САЩ, посочва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ПЕНКО

преди 4 години

ПИСАХ ВИ ,ЧЕ Е ТЪРЪТЪП !!!! ПРЕОРАВАШ 50 МАТРА И ГИ МИНИРАШ С ПЕХОНТНИ И ПРОТИВАТАНКОВИ /ЗА ЕВЕНТУАЛНИ КАМИОНИ / МИНИ !!! НЕКА ПРЕМИНАВАТ С ДЕЦАТА СИ... ЕВТИНО И ЕФЕКТИВНО !!!! МАЛКА ОГРАДА И ДОБРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА "ПЕРСПЕКТИВАТА" И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА "ИЗРАЗХОЗВАНИТЕ "МИНИ !!!!! ВАЖИ И ЗА БЪЛГАРИЯ !!!

26

Анонимен

преди 4 години

Това на снимката великата стена на Тръмп ли е за тоя бо.к.лук ли даде милиарди това изглежда все едно го е демонтирал от ци.***.ска колиба егати дъртия крадец.А за мигрантите да уточним нещо и си хванете учебниците по история не за да си духате нова с тях а за да ги четете.Цялата югозападна и южна част на САЩ до Калифорния не е тяхна а е мексиканска територия която окупираха.Населението там също не е американско тоест англосаксонско.Впрочем кога австрийския емигрант Тръмп ще се връща.

25

Анонимен

преди 4 години

Очакваме скоро испанския да е втори национален език и преименоване на Съединени Латински Щати

fallback