Снимка: Reuters, архив
fallback

Херо Мустафа от Калифорния е назначена за извънреден и пълномощен посланик в България, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от "Фокус".

Херо Мустафа е кариерен дипломат, в момента е заместник-началник на мисията на посолството на САЩ в Лисабон, Португалия. Преди това тя е била съветник в посолството на САЩ в Ню Делхи, Индия.

Във Вашингтон е била съветник в офиса на вицепрезидента в Белия дом, заместник-директор на Службата за Афганистан в Държавния департамент и ръководител на кабинета на специалния помощник на държавния секретар по политическите въпроси.

Тя също така работила като директор в Съвета за национална сигурност.

Мустафа е родена в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ.

Тя е завършила бакалавърска степен от Университета в Джорджтаун и е завършила магистърска степен от Принстънския университет.

Тя е носител на наградата Матилда У. Синклер за отлични постижения в чуждите езици.

Според информацията Мустафа говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Стою до 218

преди 4 години

Обида е - да, но ние сами си се обиждаме , като раболепничим и падаме на колене пред всички.Има ли случай в който да сме застава ли с достойнства имение по важни за нас въпроси ? Е, как да ни уважават,след като ние не се уважаваме.Козируваме на всички и резултата е налице. Безлични сме....Жалко...Българинът не го заслужава.

194

Митко Банцера

преди 4 години

Открита обида към България, като пращат дипломат с арабски произход, предвид историята ни. Реципрочно трябва да им пратим дипломат с име Володя, Серьожа или Настася, за да разберат реднексовете в политиката им че България е самостоятелна държава със суверенитет, който не струва 8 самолета с непълен боекомплект. Руснаците когато ни доминираха не бяха чак толкова нагли в отношението си към нас, а са ни и съседи дето се вика и сме им под ръка.

193

Анонимен

преди 4 години

В нашата махала има трима Мустафовци минимум с по пет-шест езика - ромски, турски, влашки, сръбски, немски... готови са за дипломати

fallback