Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че е готов да започне преговори с Иран веднага щом Техеран е готов, дори и след като обвини Иран за атаките срещу два петролни танкера в Оманския залив вчера, предаде Reuters.

"Искаме те да се върнат на масата за преговори. Аз съм готов, чакам те да станат готови. Не бързам", каза Тръмп, цитиран от БТА.

Oще по темата

Запитан как смята да действа спрямо Иран и да предотврати бъдещи инциденти, Тръмп отговори: "Нека да видим какво ще се случи... Те няма да затворят (Ормузкия проток). Той няма да бъда затворен. Няма да бъде затворен за дълго", каза президентът. Тръмп отново обвини Иран за вчерашните атаки срещу танкерите, като отбеляза, че почеркът им е изцяло ирански.

По аналогичен начин той отговори в интервю за телевизия Fox news на въпрос за преговорите със Северна Корея относно нейната ракетно-ядрена програма. Няколко дни, след като съобщи, че е получил писмо от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, Тръмп каза, че не бърза да постигне споразумение с Пхенян.

Запитан за нарушенията на санкциите от Северна Корея, той отвърна: "Всеки се опитва да нарушава санкции", като добави, че те са болезнени за Северна Корея и че САЩ продължават да ги прилагат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

избирател

преди 4 години

Е не беше за тук написаното,а за това че ще гони мигранти..........

16

избирател

преди 4 години

Тоя луд луд ДЯДКА!!!И кой ще чисти клозетите и ще кара камионите?

15

Анонимен

преди 4 години

Е да ама бате Теомпетов никой не ще вече да преговаря с теб, защото си лицемер. Идеята на преговорите е и двете страни да са облагодетелствани по някакъв начин, само че при твоите преговори облагодетелстваният е само САЩ, а другата страна да го фука. Това се нарича рекет, а не преговори!

fallback