Снимка: Reuters
fallback

Бързи реформи в имиграционната политика на Съединените щати предложи президентът Доналд Тръмп, предадоха световните медии.

Преимущество ще имат високообразованите и квалифицирани имигранти.

Над 1,1 милиона разрешителни за пребиваване или „зелени карти“ се издават годишно в САЩ.  От тях 66% се издават, защото кандидатите имат роднини в САЩ, а 21% - на произволен принцип чрез лотария.

Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, включително отдаването на предпочитание на хора, които имат роднини в САЩ, и позволява твърде много "повърхностни" молби за убежище, заяви Тръмп, цитиран от ДПА.

САЩ не могат да отдават предпочитание на лекари, изследователи и най-добрите студенти, които завършват американски университети - някои от тях се връщат в родните си страни, за да основат компании, които биха могли да бъдат създадени в Щатите.

Тръмп заяви, че повече няма да се дискриминира гения или брилянтността, след като влязат в сила промените.

Съгласно действащата система само 12% от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, отбеляза президентът. Целта на предложената реформа е да увеличи тази цифра до поне 57%. Според държавния глава това може да направи САЩ по-конкурентоспособни в световен план, като същевременно гарантира, че страната ще продължи да приветства новодошлите.

Тръмп подчерта също, че при реформа на имиграционната система пристигащите в страната ще преминават тест по английски език, което да допринесе за тяхната интеграция, асимилация и единство в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Пешо

преди 4 години

Рядко глупаво заглавие!!! Подвежда и лъже, че всеки посещаващ САЩ трябва да знае езика. Това разбира се не е вярно! Въпреки че съдържанието на статията е е друго, доста е манипулативно такова заглавие. Що се отнася до кандидатите да живеят и работят там, разбира се че ползването на езика е от изключително важно значение. Представяте ли си да попитате нещо магазинера и той да не ви разбира какво казвате и вие него. Ами да ви лекува такъв доктор?

41

Jj

преди 4 години

До До JjHahaha - а ти като чете забеляза ли, че тове е просто introduced, a, че не е закон :) Или избирателно четеш??

40

Учен

преди 4 години

А що напълниха Южна Калифорния с испанци що не ги раз.трелваха по границата докога ще бъдат търпени навлеци?!

fallback