Снимка: Pixabay
fallback

Президенетът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в социалните мрежи, че ще промени митата върху китайски стоки на стойност 200 млн. долара годишно от 10% на 25%, ако преговорите продължат да се проточват. Но в заплахите проф. Димитър Хаджиниколов, преподавател в УНСС, вижда по-скоро едно неформално начало на президентската кампания, отколкото реално намерение. Той коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Здравият разум говори, че би трябвало да има сделка между САЩ и Китай, но идва време и за избори в Америка. Доналд Тръмп не въведе, а само заплаши, че ще въведе нови ограничения. Това е в неговия стил за бизнес“, обясни професорът.

Налагането на мита само по себе си е естествен процес, но той е свързан с възможностите и нуждите на дадена икономика. В този ред на мисли САЩ нямат интерес от допълнителни мита в сектори, в които нямат нужното производство за нуждите на своя пазар.

Как ЕС и в частност България би била засегната от евентуално задълбочаване проблемите по оста САЩ-Китай, можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Китай е номер едно в света. САЩ им дишат прахта

6

Ели

преди 5 години

Прав е, един от малкото президенти в историята на САЩ, изпълняващ предизборната си програма : степ бай степ.Китай плаща жестока цена за икономическият си бум.Който е бил в Пекин знае за какво става въпрос, факт е, че последните вдигнаха жизненият стандарт на половин милион китайци.А коя беше министърката, която не знаеше столицата на Китай.Сигурно е гербаджийка, няма начин :)

5

Анонимен

преди 5 години

Глобализма не е просто тенденция, а еволюционен етап от съвременото развитие на човешката цивилизация!Може само да се опитаме да забавим този процес, но не и да го прекратим!Въпреки, че съм консервативно настроен спрямо глобализацията, но фактите са неуспорими!Как ще изглежда света в новата световна глобална реалност след 20 години??????Понятие си нямам!!!!!!!

fallback