Снимка: Miguel Angel Sanchez/Bloomberg
fallback

Турция се преориентира към други партньори извън НАТО като Русия и няколко държави в Близкия изток. Това каза Стоян Сталев, дипломат и бивш министър на външните работи на България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира охлаждането на отношенията между Турция и САЩ. Според него решението на Вашингтон да спре доставките, свързани със самолети F-35 към Турция, заради избора на Анкара да купи руски ракети S-400, е било очаквано.

"Това разклаща доверието в Турция от страна на НАТО и САЩ, което е сериозен повод за размисъл по отношение на перспективите на турската външна политика в бъдеще. Едно от важните качества за стабилността на Турция на международните пазари беше нейното членство в НАТО", посочи още експертът.

Сталев говори и за президентските избори в Украйна.

"В демократичния свят има странна тенденция към избор на нови личности като водещи политици. Така беше с президента Тръмп, това се случва сега и в Украйна. Водещият кандидат след първия тур на изборите в Украйна е напълно необременен с политика човек".

Хората искат да видят по-ясни сигнали от политиците и по-прагматично говорене, което е свързано с резултати, заяви гостът.

Целия разговор може да проследите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Турция е , никой нормален човек не може да харесва тези ислямисти и неоосманисти. Българите които подкрепят турция НЕ са истински българи.

11

сова

преди 5 години

Ами какво да говори, по тази американска телевизия. Иначе кой ще му даде ефир.

10

Даниел

преди 5 години

"Това каза Стоян Сталев, дипломат и бивш министър на външните работи на България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria."А този индивид кой е, та тръгнал да анализира големите акули?

fallback