fallback

Шест куршума влизат в тялото на 53-годишният Франческо Кали, познат като "Франко бой“ пред дома му Ню Йорк. След това убиеца прегазва трупа му с пикапа си и изчезва.

Този кървав акт слага край на три десетилетия мир между мафиотските кланове в Ню Йорк и най-вероятно ще разпали нова война, тъй като сега Гамбино трябва да отмъстят.

35 години минават от последното убийство на мафиотски бос в Ню Йорк. През 1985 година Джон Готи поръчва убийството на Пол Кастелиано.

"Дори Готи имаше по-голямо уважение към жертвата си, направи го извън Манхатън“, казва източник на New York Post.

Според свидетели на случката, Франческо бил застрелян пред дома си, а съпругата и децата му били вътре. Едно от тях изхвърчало на улицата, крещейки "Татко! Татко!“, паднало до трупа и се разплакало. Съпругата му крещяла по телефона: "Защо линейката не идва?! Той не диша!“

Полицията почти веднага реагирала на обаждането на 911. Откриват Кали с шест огнестрелни рани, но все още с капка живот у него. Мафиотът издъхва малко по-късно в болницата. Разследване ще покаже, дали Франко Бой е поръчан от един от петте клана в Ню Йорк или е убит от човек, действал самостоятелно.

Франческо Кали поема клана Гамбино през 2015 година, когато Доменико Кефалу се оттегля.Той е женен за племенницата на Пол Кастелиано и вадел парите си главно от трафик на хероин. Задържан е само веднъж – през 2008 г. и е прекарал едва 16 месеца в затвора.

Според  New York Post, полицията твърди, че Франческо Кали бил "старомоден, тих бос“.  В началото на кариерата му са го описвали като "изгряващата звезда на американската мафия“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ДртПрч

преди 5 години

И какво сега? Да ревнем за Франк ли?

17

Dedo

преди 5 години

A босовете на клана тиквун-цвъкцвък кога.....

16

Горан

преди 5 години

Че не ни вълнува, не ни вълнува... Но интересното е, че в някои документални филми за американската и сицилианската мафия твърдят, че мафията е загубила влияние, и почти едва ли не е ликвидирана! Един вид, точно като у нас! И у нас престъпност няма! Ама, хич! Явно за да пречукат Франки така злобно с 6 куршума и да го прегазят с пикап, не ще да е чак толкова загубила силата си тая мафия и в Щатите!

fallback