Снимкa: Reuters, архив
fallback

Общ преглед
Доналд Тръмп призова жителите на американския щат Алабама, който беше връхлетян от бури и торнадо, да бъдат внимателни. Най-малко 20 души загубиха живота си в бурите, предаде Асошиейтед прес.

В Twitter Тръмп написа: "На невероятния народ на Алабама и околните райони: Внимавайте, пазете се! Торнадото и бурите са наистина мощни и може да дойдат нови".

Според последни данни на шерифа Джей Джоунс на окръг Лий, където вилня стихията, загиналите са 23, сред които и деца. Има ранени. Има и безследно изчезнали, предава БТА.

Експерти казват, че разрушенията в крайните южни райони на окръг Лий в Алабама са като при стихия от категория Еф 3, което означава при скорост на вятъра между 254 и 331 километра в час. От торнадо е пострадал и най-големият град в щата - Обърн, където също има разрушени постройки.

Властите на съседния щат Джорджия пък проверяват какво е състоянието на жителите в градчето Кайро, за което има информация, че също е връхлетяно от торнадо. И там има повалени дървета, отнесени покриви, счупени прозорци и хора блокирани в затрупаните си от дървета къщи. Засега няма данни за сериозно ранени там, предаде Асошиейтед прес.


Властите са преустановили издирвателните операции през нощта, защото условията са много опасни. Има ранени, но точна бройка засега не се съобщава. Възможно е изпод отломките на разрушените от стихията жилища да бъдат открити още трупове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

До всички по-долу

преди 5 години

Чета ви коментарите и се чудя колко малък ви е кръгозора. Първо - да казваш, че това са хубави новини? Представям си колко нещастен е живота ви.Второ - живеят в "дървени колибки", защото това е препоръчително за районите, които са застрашени от торнадо. Т.е. по-икономично е да се строи по-евтина къща, ако ще се случва няколко пъти. По-силно торнадо ще завлече и тухлена, каменна, каквато искате къща.Хайде ограмотете се вече.

17

Анонимен

преди 5 години

Иншаала, дано другия път да е по-силно.

16

Анонимен

преди 5 години

Путин ще е пръцнал...

fallback