Снимка: Reuters
fallback

След като Спайк Лий пое в ръцете си статуетката за най-добър адаптиран сценарий за филма си  "Черен в клана", бе време за реч.

Oще по темата

Режисьорът се беше приготвил предварително, като на лист бе написал всичко това, което имаше да каже на публиката. Той не само благодари на колегите си, почете "Месецът на цветнокожите" и разказа за баба си, но и индиректно нападна президента Доналд Тръмп.

"Изборите през 2020 г. са точно зад ъгъла. Нека се мобилизираме. Нека сме на правилната страна на историята. Нека изберем любовта пред омразата. Нека направим правилното нещо", бяха заключителните думи на Спайк Лий в събота вечер.

В понеделник сутринта, Доналд Тръмп, обиден от чутото, обвини режисьора в расизъм в поредния си пост в Twitter.

"Щеше да е хубаво, ако Спайк Лий поне можеше да прочете записките си, а най-добре щеше да е да не използва записки въобще, докато напада расистки президента си, който е направил повече за афроамериканците, отколкото всеки друг преди него!", бе отговорът на Тръмп.

"Черен в клана" донесе първия "Оскар" на Спайк Лий, а макар филма да се развива през 70-те, в него са включени много препратки към съживяването на расизма и крайно дясното управление на Доналд Тръмп. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Гост+

преди 5 години

Мощната глобалистическа идеологизация изразяваща се в неомарксически интернационализъм и джендъризъм тотално деградира Холивуд. Основен резултат от Холивудската деградация е, че причудливите им неофантасмагории просто не стават за гледане. Идеята, 7-то изкуство да служи вярно на Световната Империя на "Демокрацията" за сега не сработва.

18

Анонимен

преди 5 години

Каква е разликата между Тръмп и Спайк Лий- лесно е, цвета, иначе и двамата са расисти хитлеристи и плутократичен боклу.к.А в спор между два фашистки психопад.а е добре нормален човек да не се включва, защото първо разума отсъства, второ крещенето присъства и трето хвърлиш ли камък в рядко ла.йно, ще те опръска.Аз едно не знам а е Тръмп направи космически войски няма ли да полея извънземната инвазия да ни отърве от американския фюрер и черния кандидат фюрер.

17

Легендата

преди 5 години

Спайк Лий е екстремен расист. Много неприятна личност. Черните го толелират единствено заради евентуалните привилегии които биха получили благодарение на него. Ще го ритнат при първия удобен случай.

fallback