Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разполага със запис от убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, но не иска да го слуша, защото съдържанието му е много жестоко, предаде Франс прес.

Още по темата

"Имаме записа, не искам да го слушам, защото това е запис на страдание", изтъкна Тръмп по телевизия Fox News. Американският президент определи случилото се като "много жестоко, много перверзно и ужасно".

Според "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс", ЦРУ е стигнало до извода, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е поръчител на убийството на Кашоги. 

Вчера обаче Държавният департамент на САЩ опроверга тези информации, изтъквайки, че още няма окончателно заключение на Съединените щати за това кой стои зад убийството на саудитския журналист дисидент.

Саудитска Арабия многократно промени официалната си версия за случилото се с Джамал Кашоги след влизането му в саудитското консулство в Истанбул, отбелязва АФП. Припомняйки, че Съединените щати обявиха финансови санкции, насочени срещу конкретни саудитски ръководни лица, Доналд Тръмп изтъкна също така, че Саудитска Арабия е ценен съюзник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase