Снимка: архив Reuters
fallback

Демократическата партия на САЩ успя да вземе от републиканците най-малко 23 места на изборите за Камарата на представителите - долната камара на Конгреса, предаде Асошиейтед прес.

Това проправя път пред демократите за спечелване на необходимото мнозинство от 218 места в Камарата. Ако това се случи, демократите ще получат контрол върху нея за първи път от осем години.

Oще по темата

Гласуването на междинните избори приключи и сега се преброяват гласовете, отбелязва ДПА.

По повод на обявените прогнозни резултати лидерката на демократите в досегашната Камара на представителите Нанси Пелоси каза, че на американците им е писнало от разделения и обеща, че в Конгреса ще има нов баланс във властта.

"Демократичен Конгрес ще работи за намирането на решения, които ни обединяват, защото на всички нас ни писна от разделенията", каза Пелоси.

Сътрудникът на Пелоси Дрю Хемил написа в Twitter, че Тръмп се е обадил на Пелоси, за да поздрави демократите за победата на междинните избори, предаде ТАСС.

Президентът е телефонирал на ключови републикански и демократически лидери, съобщи Белият дом, предаде ДПА. Той е говорил за изборите с лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл и с лидера на демократите в Сената Чък Шумър, уточни Белият дом.

Данните от преброяването на гласовете показват, че се очертава в Камарата на представителите да има рекорден брой жени. Досега рекордът беше 84 жени. Над 230 жени участваха в надпреварата, повечето от тях бяха за първи път кандидатки в битката за Конгреса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 години

Погледнете картата на САЩ - демократите печелият там, където живеят интелигентните хора - в щатите от Ню Ингланд и тези по Тихоекеанското крайбрежие.За Тръмп гласуват селянд урите от Средните части, така наречените реднекове.

33

До 30 и 31

преди 5 години

И още нещо - САЩ е федерация, отделните щати имат собствени правителство и собствено законодателство, а голямата част от щатите са в ръцете на републиканците. А това което се случва сега в САЩ е важно за целия свят, още повече за западната цивилизация от която сме част и ние, въпроса е там че някой трябва да спре свободното пропадане което ни осигуриха хипи-либерастите, някой трябва да постави ясни граници, някой трябва да възстанови силата на Запада и това днес може да направи само Тръмп.

32

До 30 и 31

преди 5 години

Да и аз съм написал същото. Работата е там, че Тръмп никога не е имал безусловна подкрепа в конгреса, неговите законопроекти никога не са минавали лесно, всичко това, че видиш ли сега на Тръмп работата му е спукана е продукт на долнопробната помия изливана от хипи-гей демократите. Крайна смета нищо не се е променило, демократите тръгнаха с голямата кошница импийчмънт, бламиране на президента и т.н. и се провалиха тотално. Ясно се вижда, че подкрепата за Тръмп остава и дори леко се увеличава.

fallback