Снимка: Reuters
fallback

Американски медийни мрежи изтеглиха видео на кампанията на президента Доналд Тръмп, заклеймено като расистко, предаде Ройтерс.

В 30-секундното видео, което е спонсорирано от кампанията за преизбирането на Тръмп през 2020 година, е показан в съдебна зала нелегален имигрант от Мексико, осъден през 2014 г. за убийството на двама полицаи. Образът е поставен до кадри с колони мигранти, минаващи през Мексико.

Oще по темата

Видеото е порицано от мнозина, включително членове на Републиканската партия, като расистко.

CNN отказа да излъчи видеото, NBC посочи, че повече не го показва. Телевизия FOX News, която Тръмп често сочи като любимата си телевизионна мрежа също се отказа от клипа, наричайки го "безчувствен".
Facebook реши повече да не позволява платена реклама на видеото, макар че потребителите ще могат да го споделят на собствените си страници.

Междувременно стана ясно, че от Facebook са блокирали 115 акаунта, които може да участват в "координирано неавтентично поведение" преди официалното начало на междинните избори в САЩ. Компанията посочи, че американските власти са я уведомили в неделя за онлайн дейността по акаунтите, които според тях може би са свързани с чуждестранни дружества.

Блокирани са 85 акаунта в Instagram и 30 акаунта във Facebook. Акаунтите в Instagram са били на английски, докато тези, свързвани със социалната мрежа - на френски и руски.
Компанията посочи, че ще предоставя информация за развитието на ситуацията, след като получи такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Затова,

преди 5 години

да не ни се бъркат, когато започнем да решаваме ромския проблем у нас с подходящи средства и методи. И да не се мешат в работите на ЕС чрез маши като Меркел. Та да има къде да емигрират, когато целите САЩ заприличат на огромно гето, а обитателите на гетото успеят да изпапат дори и федералния резерв!

17

ЩеПитамПримрип/тките

преди 5 години

каква песен ще запеят след няколко десетилетия, когато работливите и предприемчиви бели хора ще станат малцинство в САЩ. Днес там само афроамериканците, които живеят на соц. помощи, са 40 милиона! Отделно са разни други хрантутници. С присъщите им темпове на размножаване, след 30 г. афроамериканците, лентяйстващи на соц.помощи, ще са вече около 140 милиона. вкарвайте още мексиканци, араби, пакистанци и тем подобни, пък ще ви питам после ... Ще се молите за български визи!

16

Разумно решение

преди 5 години

Онези, които са много чувствителни и се възмущават от Тръмп, нека да направят нещо практично - да помислят и изготвят програма, чрез която да се осигури поминък на бедните в Мексико. Без да напускат родината си, да изкарват своята прехрана чрез труд в някоя почтена сфера, правейки нещо полезно за себе си и за обществото.

fallback