Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че броят на военните, разположени на границата с Мексико, може да достигне 15 000, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Oще по темата
Тръмп каза днес пред репортери в Белия дом, че мярката цели да не позволи влизането в САЩ на мигрантите, пътуващи от Централна Америка. Керванът им все още е на близо 1600 км от границата.

САЩ "ще бъдат подготвени" и мигранти "няма да идват в нашата страна", добави той.

В момента с охраната на границата помагат 2100 души от Националната гвардия.

Огромният керван от мигранти от Централна Америка преминава през територията на Мексико.

10-те хиляди души, повечето жени и деца, напредват към границата със САЩ.

Походът на мигрантите не бе спрян и от заплахата на американския президент Доналд Тръмп, че ще изпрати армията по границата на САЩ и няма да позволи преминаването на хората на американска територия.

Мексиканските власти се надяват да успеят да овладеят потока от хора, като създават редица бюрократични проблеми на бягащите от бедността в родните им страни.

Според правилата хората трябва задължително да се регистрират и да подадат молби за убежище – процес, който трае със седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

кали

преди 5 години

До Анонимен- за каква икономика говориш те, че щели да допринесат??? Тия необразовани чергари, които не са в състояние да научат и една английска дума, тия ***, които могат да правят само едно, след като си получат държавните помощи- да се напиват/дрогират и да се тръшкат в леглата правейки поредния ***, смучещ парите на американците. Знаете как са *** в БГ, нали? Е, тия са им кръвни роднини- по- цвят, по миризма, по- облекло, по- крясъци, по- силна музика (денонощно), по тъпота,..

32

Анонимен

преди 5 години

Тръмп лично ли ще води армията или като нашите мишки ще ви седи скрит в белия дом и ще им гледа сиира *** що ли питам като знам че ще е второто.

31

Анонимен

преди 5 години

ТЕЗИ ЩЕ СЪСИПЯТ САЩ

fallback