Снимка: Reuters

Взривно устройство е открито в дома на Бил и Хилари Клинтън в предградие на Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на властите. Взривно устройство е било пратено по пощата и до офис на
бившия президент Барак Обама.

Следователите смятат, че има връзка между двата случая на открити експлозиви - в дома на семейство Клинтън и в понеделник в жилището на либерала милиардер Джордж Сорос.

Бомбата е била открита рано сутринта днес в жилището на семейство Клинтън в град Чапакуа. Полицията потвърди, че съдейства на ФБР, Сикрет сървис и властите на Уестчестър каунти при разследването на подозрителен пакет.

По данни на Ройтерс устройството е било открито от служител, следящ пощата на семейство Клинтън. То е било подобно на откритото в дома на Сорос в понеделник, съобщава в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на служител на органите на реда. При доставката на пратката с бомбата 88-годишният Сорос не е бил в жилището си в Уестчестър каунти.

Сикрет сървис потвърди, че са били открити подозрителни пакети, които може да са съдържали взривни устройства, съобщават Ройтерс и Франс прес. Служители са прехванали пакетите, преди те да стигнат до бившия президент от Демократическата партия Барак Обама или до бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

Пакетът, адресиран до Барак Обама е получен във Вашингтон, съобщава ТАСС, като цитира изявление на Сикрет сървис.

Същевременно стана ясно, че централата на CNN в Ню Йорк беше евакуирана след съобщение за подозрителен пакет, предаде Франс прес. Полицията потвърди, че е била извикана в централата на телевизията след получена информация за подозрителен пакет.

Зрителите на CNN станаха свидетели на прекъсването на пряко предаване вследствие на алармения сигнал. След това медията продължи да излъчва от централата си във Вашингтон.

От Белият дом реагираха веднага и осъдиха опитите за атаки срещу Обама, Клинтън и срещу други лица. В изявление говорителката на президента Сара Сандърс заяви, че "тези терористични актове са отвратителни" и всички отговорни за тях ще понесат пълната строгост на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase