Снимка: архив, Reuters
fallback

Мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон, за да привлече общественото внимание към политическите си възгледи, бе арестуван и подведен под отговорност, съобщи Франс прес.

Петдесет и шест годишният Пол Розенфелд бе задържан във вторник край дома си в щата Ню Йорк, заяви прокурор Джефри Берман.

При направен обиск в дома му е намерено близо 90-килограмово самоделно взривно устройство.

Заподозреният призна, че е искал да се взриви на Националната алея - известната еспланада, свързваща мемориала на президента Ейбрахам Линкълн и Конгреса на Капитолийския хълм. Той е планирал да го направи на 6 ноември, деня на междинните избори. Розенфелд не е имал намерение да нарани друг човек, освен себе си.

С планирания акт той е искал да привлече общественото внимание към подкрепяна от него политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави чрез хвърляне на жребий, пише БТА.

Той е обвинен в изработване на незаконно взривно устройство и за пренасяне на експлозив между щати. Всяко от двете обвинения се наказва с по 10 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

фитиля

преди 5 години

ко ме боли мен,за тоя с бом-бони -ерата,да се трепи мерака му е голям

7

Анонимен

преди 5 години

Е ако беше успял сигурно щеше да излезе, че преди 2 дни си е променил религията ...

6

42

преди 5 години

Има хора още с идеи значи. Въпросът е, че стават много неуспешните аматьори, въпреки,че хубавите неща стават точно от хора без много опит. Не разбират, ли че модела на богатите за майймунизация на света се проваля. Не случайно ла.ната са кафеви. Има и бели, но там е наличие чернодробен проблем.

fallback